Den rigtige sadel

Ømme siddeknuder, sidesår og andre ubehageligheder. Hvorfor er det svært at finde den rigtige sadel?

Du kan læse hvordan vi mener, at du finder den mest optimale sadel lige her!

Vi har over 130 forskellige i vores fysiske butik.

Hvordan vælger du den rigtige sadel, og hvordan indstiller du dens position korrekt?

Det er en svær størrelse, og der er mange bud på, hvordan det gøres. Du får vores bud her.

Måske har du allerede fået lavet en opmåling af afstanden mellem siddeknuderne, hvorefter du er blevet vist en række muligheder for valg af sadel, som så skulle gøre underværker at sidde på. Det gør det bare ikke altid, for målingen af afstand mellem siddeknuderne siger ikke noget om det allervigtigste: Hvordan føles det?

Mange faktorer spiller ind

Når du sidder på en mountainbike, cross-, landevej- eller tri/tt-cykel, sidder du nemlig ikke direkte på siddeknuderne, men længere fremme, og derfor er en opmåling ikke et fyldestgørende svar. Formen på bækkenet er en anden vigtig faktor, for de færreste af os er runde som bækkenmodellerne, men ovale enten den ene eller anden vej, og det giver et andet tryk og en anden position på sadlen.

Følsomhed omkring trykfladen spiller også ind, for nogle kan sidde på en hård carbonoverflade i dagevis, mens andre har brug for en meget blød sadel. Nogen kan lide en aflastningskanel i sadlen og andre vil føle det som om de sidder på kanter.

Afstanden mellem siddeknuderne er en god retningslinje, men form, bredde, hårdhed og evt. kanal er afgørende faktorer, og den eneste vej til det rigtige sadelvalg er at prøve sig frem. På din egen cykel. Udenfor.

Forskellen på mænd og kvinder?

Generelt er kvinder en smule bredere mellem siddeknuderne end mænd. Desuden er formen på bækkenet fremme ved skambenet lidt anderledes, så kvinder typisk får skambenet tættere på sadlens næse, når de sidder foroverbøjet. Hos mange kvinder føles trykket mod skambenet direkte ubehageligt, da det derved også trykker mod kønsdelene, og dette tryk skal den rigtige sadel gerne aflaste.

Det kan derfor være en større udfordring for kvinder at finde den korrekte sadel end for mænd, men der findes en sadel til alle.

Hos Copenhagen Bike Fit, vil du ALTID have mulighed for at bytte til anden sadel eller returnere en sadel, som ikke føles komfortabel. Du vil relativt hurtigt (1-5 ture) finde ud af om sadlens komfort er tilvænning eller aldrig vil fungere.