Hvorfor er der så stor prisforskel på bikefit?

Det hurtige svar er, at pris og tid hænger sammen. Dog er det ikke nødvendigvis garanti for kvalitet, at et bikefit tager 2,5 time.

Hvad er den store forskel, på et bikefit, der tager 1 time og et der tager 2,5-3 timer? Hos os tager et bikefit typisk 2,5 time og bliver der behov for et eller flere tjek af positionen, er dette inkluderet.

Helt lavpraktisk mener vi, at det er umuligt at lave et bikefit på en time og komme hele vejen rundt om positionen. Efter en time i vores bikefit, er du først lige kommet op på cyklen og varmer stille og roligt op.

Den første time

Vi begynder med en kop kaffe, en god snak (interview-delen) for at komme hele vejen rundt om udfordringer og grunden til bikefittet. For at have en 100% klarhed over hvem der er kommet, hvilken erfaringer du har, hvilke ambitioner har du, har du smerter og ubehag når du cykler, kører du med Team Rynkeby eller skal du køre La Marmotte eller Copenhagen Ironman? For at du er helt med på hvad der skal foregå, og hvilke mekanismer der påvirker dig på cyklen, er en grundig introduktion til bikefittet også nødvendig.

Dernæst skal vi se på din fysik, vi er meget interesserede i den bevægelighed, du har i hele hofteregionen, og laver nogle øvelser for at afdække dette.

Vi tager en snak om din cykel og de muligheder vi har, og hvad vi eventuelt kan få af udfordringer i forbindelse med justeringerne.

Så skal vi have set på dine berøringsflader, hvordan er dine sko, indlægssåler og klamper? Hvordan har du det med din sadel, hvorfor har frempinden den længde den har og til sidst styret.

Den anden time

Vi ser på din nuværende position og det er her de hurtigste typer bikefits ville være afsluttet.

Nu er du på cyklen, du varmer op og får fornemmelsen af at sidde indenfor.
I mens du varmer op, laver jeg de første noter i din rapport og skriver hele vurderingsdelen.

Vi ser på din positionen og tager snakken om hvordan det føles lige nu og her.

Vi måler dig op med 3D-kameraet, og snakker både om din oplevelse af positionen og hvordan den måles, og hvorfor 3D kameraet gengiver positionen så præcist.

Vi foretager de justeringer der måtte kræves, så du oplever den balancerede og komfortable position.

Den tredje time - afslutningen

Når vi er helt sikre på alt er 100% på plads, går vi så småt igang med at afslutte.

Alle positioner skal testes af udenfor, og nogle gange kræver det efterfølgende tjek. Vi arbejder med kroppen og derfor vil en del opleve ting udenfor, som de ikke oplevede under bikefittet derfor-  er døren altid åben for et tjek.

Din cykel skal måles op, dette gør vi med 3D kameraet, så du får en præcis beskrivelse af hvordan din cykel er indstillet efter bikefittet. Denne indstilling kan du med fordel bruge til indstilling af andre cykler eller evt køb af ny cykel.

Jeg får lavet de sidste noter til din rapport og denne sendes til dig.
Din rapport indeholder alle dele af bikefittet, indledning og vurdering, din endelige position, cyklens indstilling, billeder fra før og efter bikefittet og en opsummering.

Hvis du har efterfølgende spørgsmål eller er der noget du ikke lige fangede, er vi altid klar til at svare på spørgsmål og vil altid stå til rådighed.